3D-printen wordt goedkoop

Weet je dat 3D printer goedkoper wordt. binnenkort zal je al gauw je eigen 3D printer kunnen aanschaffen en je hart ophalen in je eigen huis. Want denk eraan met de 3D printer wordt het mogelijk om bijna alles wat je je maar kan bedenken uitprinten. Wat dacht je van reserve onderdelen  van bijvoorbeeld speelgoederen van je kinderen. Of de hendel van je porseleinen koffiemok of melk karaf. Wat dacht je zelfs van het 3D printen van huizen, stoelen of zelfs eten en lichaamsdelen. Wat zou er met de wereld kunnen gebeuren als dat alles mogelijk wordt?

Maar weet je wat zo leuk is wat men misschien niet weet. 3D printen bestaat al haast 30 jaar. Over de jaren heen is de techniek zich gaan  ontwikkelen en verbeteren dat je nu de mooiste en leukste hebbedingetjes kunt printen. En omdat de 3D printer zo langzamerhand goedkoper wordt kan je eigenlijk je eigen 3D printer in huis halen. Deze mooie ontwikkeling heeft er ook aan bijgedragen dat er zoveel leuke ervaringen en verhalen in de media zijn gelanceerd. De gedachte bestaat zelfs dat deze ontwikkeling een grote impact zal kunnen hebben op de wereldeconomie. Men heeft de gedachten ook laten gaan over de toekomst om bijvoorbeeld lichaamsdelen te laten printen. Het zou een absolute grote oplossing vormen voor de vele donoren.

De techniek

Met de 3D print techniek kan je haast alles wat je je maar kan bedenken in drie dimensies uitprinten. Kijk bijvoorbeeld om je heen naar de spullen die je hebt weggedaan omdat er een onderdeeltje ervan is verkoren of kapt is gegaan. Of bijvoorbeeld je lievelings oorbel van je liefje gehad en je bent er eentje kwijt. Met de komst van de 3D printer is het natuurlijk een fluitje van een cent. Je print je oorbel of het ontbrekende stukje van de weggedane voorwerpen gewoon weer uit de 3D printer. En het is weer helemaal te gebruiken en je hoeft nu niets meer weg te gooien. Heb je ooit je gedachten op papier gezet als te zijn je droomhuis op een driedimensionale manier. Dit kan je nu in waarheid brengen door het 3D te laten uitprinten. En weetje wat zo leuk is. de 3D printers worden goedkoper en goedkoper. Voor minder dan duizend euro kan je al een 3D printer aanschaffen en kan je thuis rustig aan de gang.

Verwachtingen

Men heeft zeer hoge verwachtingen voor de 3D printer omdat je ongelofelijk veel uit kunt halen. Denk maar aan bijvoorbeeld huizen. Je kunt je raarste ideeën die je ooit hebt gehad realiseren. Je kan er voor speciale gelegenheden ook unieke persoonlijke cadeautjes maken. De mogelijkheden die je hebt met een 3D printer zijn legio. Je kunt er van alles uithalen van het lievelingsspeeltje van je kindje, tot een chocolaatje voor je liefje op Valentijn of een klein onderdeeltje voor je auto. Noem het maar op en zeer waarschijnlijk kan je halen uit een 3D printer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *